AcumulatoriBlogInformatiiInstalareInterviuInvertoarePanouri Solare

Imobiliarele-Constructiile noi si Sistemele Fotovoltaice

Sa vedem ce putem face „daca am fi” un agent de vanzari imobiliare si dorim sa ne marim venitul considerabil atunci cand alegem ce vindem.

Sa presupunem ca suntem contactati de catre un potential vanzator sau dorim sa ne construim o proprietate pe un teren nou


Consideram din start ca logica agentului imobiliar este sa aiba un castig in plus din asezarea terenului astfel incat pe noua constructie sau pe terenul acesta sa se poata instala Sisteme Fotovoltaice.

In acest caz agentul imobiliar/ constructorul va verifica daca terenul propus spre vanzare/constructie sa fie asezat astfel incat locuita/locuintele ce vor fi dezvoltate acolo sa aiba „deschidere” spre sud.

Se stie ca pentru a avea randament maxim in producerea energiei electrice cu ajutorul panourilor solare, acestea trebuie sa fie indreptate
 spre sud.
Ne dorim bineinteles ca razele soarelui sa inceapa de dimineata ( dinspre est – rasarit) sa lumineze panourile solare si sa termine seara (spre apus – vest).

Mai exista bineinteles varianta EST-VEST. In acest caz vom avea panouri si pe EST ( sarpanta dinspre EST) si pe VEST ( sarpanta dinspre VEST)

Intr-adevar mai conteaza si unghiul ( o medie de 35 grade pentru RO), unghi ce va fi calculat exact in functie de locatie de catre firma ce va instala Sistemul Fotovoltaic.

Se va lua in considerare, binenteles in functie de marimea terenului, daca beneficiarul doreste sa puna panourile pe casa, pe un garaj, pe o terasa, pe un garaj sau la sol.
Ideea principala, atunci cand decidem sa achizitionam un teren sau il avem deja, este ca imobilul sa fie orientat cu sarpanta mai mare spre sud si daca e posibil, pentru o constructie noua, sa avem o inclinatie corespunzatoare zonei in care facem constructia. Considera acest lucru ca fiind mai eficient decat asezarea est-vest.
Pentru verificare puteti folosi busola telefonului ( toti avem busola pe telefon) sau google maps. Automat harta este afisata cu coordonata SUD in josul hartii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.